تبلیغات

تاثیر متناقض برنج روی کاهش وزن

۰

 

برنج و چاقی

 

برنج سفید یک غلات تصفیه شده محسوب می‌شود چراکه سبوس و جنین (ریشه) طبیعی خود را از دست داده است. در حالی که مطالعات زیادی غلات تصفیه شده را باعث چاقی و اضافه وزن می‌دانند، تحقیقات در مورد برنج سفید تا حدی متناقض است.

 

برای مثال برخی تحقیقات، رژیم غذایی سرشار از غلات تصفیه شده مانند برنج سفید را با اضافه وزن، چربی دور شکم و چاقی مرتبط دانسته‌اند. این در حالی است که تحقیقات دیگری انجام شد که نتوانستند هیج ارتباطی بین این دو پیدا کنند. علاوه‌بر این، رژیم‌های غذایی که رکن اصلی آن‌ها برنج سفید است نشان دادند به کاهش وزن کمک می‌کنند؛ خصوصا در کشورهایی که برنج قوت غالب آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

 

هرچند رژیم‌های غذایی که در آن‌ها غلات کامل مثل برنج قهوه‌ای زیاد مصرف می‌شود، مشخصا کمک خوبی به کاهش وزن و ثابت نگه‌داشتن وزن ایده‌آل کرده‌اند. برنج قهوه‌ای به دلیل مواد غذایی و فیبر بیشتر و آنتی‌اکسیدان‌های مفید، یک گزینه مناسب برای کاهش وزن است.

فزایش احتمال سندروم متابولیک

مضرات برنج چیست

 

اختلال یا سندروم متابولیک نام گروهی از عوامل خطرناک است که خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها و مشکلات سلامتی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت نوع ۲ و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. این عوامل خطرناک عبارتند از:

 

فشار خون بالا

قند خون بالا

تری‌گلیسرید بالا

چاقی دور شکم

پایین بودن میزان کلسترول خوب HDL

تحقیقات نشان داده افرادی که به طور مرتب میزان زیادی برنج سفید مصرف می‌کنند، خصوصا افراد بالغ آسیایی، بیشتر در معرض ابتلا به اختلال‌های متابولیک هستند.

 

اما با این که مطالعات رابطه میان مصرف برنج سفید و دیابت را نشان داده، ارتباط بین برنج سفید و بیماری‌های قلبی هنوز کاملا شفاف نشده است.

 

لازم به ذکر است مصرف برنج قهوه‌ای خطر کمتری در ابتلا به بیماری‌های قلبی را داشته است. برای مثال بزرگسالانی که از غلات کامل در تغذیه خود بیشتر استفاده می‌کنند تا ۲۱ درصد کمتر از دیگران، در خطر بیماری‌های قلبی قرار می‌گیرند. برنج قهوه‌ای ترکیباتی به نام لیگنانز (Lignans) دارد که نشان داده شده به پایین آوردن فشار خون، کاهش چربی خون و کاهش تصلب شرائین کمک می‌کند.

 

 

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

ویژگی های عسل خوب

۰

عسل طبیعی

عسل طبیعی مایعی شیرین و نیمه جامد است که توسط زنبورعسل و از شهد گل ها تولید می‌شود.زنبورها، عسل را شهد گیاهان و گل‌ها از راه بالااوری ، فعالیت آنزیمی و تبخیر آب تولید می‌کنند.به این ترتیب که زنبور شهد را معده خود وارد میکند سپس در خانه های کندو بالا می آورد و چند بار این کار را انجام میدهد و هر بار فعالیت آنزیمی و تبخیر آب انجام میشود تا در نهایت عسل با غلظت دلخواه زنبور تولید شود. زنبورها عسل را در ساختارهایی از جنس موم به نام کندو ذخیره می‌کنند عسل از کلونی‌های زنبورهای وحشی یا از کندوهای زنبورهای اهلی جمع‌آوری می‌شود، که به این کار زنبورداری گفته می‌شود.

 

شیرینی عسل طبیعی از مونوساکاریدها، فروکتوز و گلوکز می باشد و شیرینی نسبی آن در حد ساکارز است. میزان کالری عسل حدود ۳۲۵ کیلو کالری انرژی در هر ۱۰۰ گرم است. عسل به لحاظ داشتن برخی مواد تخمیری در تبادلات غذایی و کمک به هضم غذا بالاترین مرتبه را در میان غذاها دارد بنابراین برای هضم غذا مفید است.

 

عسل به علت اسیدیته خاص، مقدار بسیار اندک آب و وجود هیدروژن پراکسید فاسد نمی شود (به سختی فاسد می‌شود) و از همین روی نگهداری، انتقال و تجارت آن آسان است. قبل از کریستال سازی شربت نیشکر و تهیه شکر، عسل تنها ماده غذایی بود که جهت شیرین ‌کنندگی توسط بشر استفاده می‌شد. مصرف عسل برای کودکان زیر دو سال به دلیل ایجاد سم بوتولینم، خطرناک است.

 

عسل با گذشت زمان خودبخود شکرک می‌زند که به آن رس بستن می گویند و این یک فرایند طبیعی است که هیچگونه تأثیری بر روی خواص شیمیایی یا کیفیت آن نمی‌گذارد. برای آب کردن این شکرک می‌توان از آب گرم استفاده کرد ولی باید توجه شود که اگر عسل با دمایی بیش از ۴۰ درجه سلسیوس گرم شود، مواد بیولوژیکی فعال آن از بین خواهد رفت.

 

به دلیل اهمیت بالای زنبورعسل در گرده افشانی و افزایش باروری محصولات کشاورزی و میوه‌ها، سازمان جهانی غذا و کشاورزی یا فائو روز ۲۰ می هر سال را به عنوان «روز جهانی زنبور» نامگذاری کرده‌است.

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

خواص و مزایای هلو

۰

هلو یک میوه ی فوق العاده مفید برای سلامت و زیبایی پوست است و می تواند یک لاغر کننده باشد. روده ها و دستگاه گوارش هم با مصرف هلو به نوعی پاکسازی می شوند. باورها بر این است که هلو ابتدا در چین کشف شده است و همچنین بزرگترین تولید کننده هلو است و پس از آن، ایتالیا در رتبه دوم قرار دارد ؛ ظاهر این میوه شبیه به یک سیب کوچک است و به طور کلی بیضی شکل است و 7 تا 10 سانتیمتر قطر و 130 گرم وزن دارد.

خواص هلو

سطح بیرونی هلو پرز مانند است و گوشت داخلی آن تقریباً 87 درصد آب دارد. طعم آن ترش و شیرین است و عطر دلپذیری دارد. انواع مختلف هلو در سراسر جهان رشد می کند و دارای رنگ های مختلفی هستند و این میوه بین ماه اردیبهشت تا آبان در دسترس است.

هلو را می توان به روش های مختلف مصرف کرد اما باید قبل از خوردن، آن را پوست بکنید.می توانید آن را به سالاد، دسر، مربا و ژله ها اضافه کنید ؛ کمپوت هلو نیز در تمام طول سال در دسترس و موجود است.

 

ارزش غذایی هلو:

  • کالری:

هلو کالری بسیار پایینی دارد، 6 عدد هلوی بزرگ تنها 70 کالری دارد.

  • کربوهیدرات، چربی و پروتئین ها:

اکثر کالری های موجود درهلو توسط 17 گرم کربوهیدرات در یک هلو بزرگ شامل می شود. همچنین حاوی 1/5 گرم پروتئین و 0/4 گرم چربی ناچیز است.

  • سم زدایی بدن با هلو :

مقدار بالای پتاسیم و فیبر هلو، خطر زخم معده، التهاب و بیماری های مرتبط با بیماری های کلیوی را کاهش می دهد.همچنین در درمان مشکلات گوارشی مانند گاستریت و کولیت مفید است.دمنوش هلو نیز به عنوان یک درمان طبیعی برای سم زدایی کلیه مصرف می شود.

  • هلو برای سلامت قلبی و عروقی:

هلو با داشتن آهن و ویتامین K به حفظ سلامت قلب کمک می کند.ویتامین K مانع از لخته شدن خون می شود، بنابراین در برابر چندین بیماری قلبی محافظت می شود. آهن برای تشکیل گلبول های قرمز خون ضروری است.هلو خون شما را سالم نگه می دارد و از کم خونی ناشی از کمبود آهن جلوگیری می کند.لیکوپن و لوتئین موجود در هلو نیز خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهند.همچنین حاوی پتاسیم و الکترولیت است که فشار خون را تنظیم می کند.ضربان قلب را کنترل میکند و بدن را در برابر سکته مقاوم می کند.

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

غذاهای نیمه آماده

۰

غذای نیمه آماده که با نامهای دیگری مانند غذای آماده پخت، غذای یخ زده، غذای منجمد و غذای مایکروفری هم شناخته می‌شود یکوعده غذایی بسته‌بندی شده منجمد یا سرد است که معمولاً به اندازه مناسب برای یک نفر تهیه می‌شود. غذای نیمه آماده نیمه پخته است و نیاز به آماده سازی و طبخ اندک یا گرم کردن تنها دارد. در ایالات متحده غذای نیمه آماده معمولاً شامل یک برش از گوشت (معمولا گوشت گاو یا مرغ)، سبزیحات مانند نخود فرنگی، هویج، ذرت یا سیب زمینی و گاهی اوقات یک دسر است. پیش غذا نیز می‌تواند ماکارونی یا یک نوع رایج از ماهی مانند روغن ماهی اطلیسی باشد. برنج یک قسمت رایج از ظرفهای غذای آماده است. در اروپا تنوع غذاهای نیمه پخته بیشتر از آمریکاست.

 

در آمریکا به غذای آماده TV Dinner می‌گویند که از نام یک محصول غذایی با برند TV Brand Frozen Dinner گرفته شده‌است. در ایالات متحده برای تمام غذاهای نیمه آماده یا منجمد که از سوپر مارکت خریده شده و در خانه گرم می‌شوند، اصطلاحTV Dinner به کار می‌رود.

 

غذاهای نیمه آماده در ابتدا در ظروف آلومینیومی مرسوم شدند اما امروزه ظروف پلاستیکی قابل استفاده در مایکروویو رایج تر هستند.اگر اهل خرید غذای آماده و نیمه‌آماده باشید و سری به فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی بزنید، معمولاً ۳ نوع غذای آماده یا نیمه‌آماده پیش روی شما خواهد بود. گروه اول شامل کنسروها، گروه دوم شامل غذاهای سردی مانند الویه یا انواع ناگت‌ها و برگرها و گروه سوم هم شامل برنج و خورش‌های حاضری می‌شود. در این مطلب دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، درباره‌ی تفاوت این ۳ گروه از مواد غذایی حاضری با یکدیگر توضیحاتی داده‌اند؛ با ما همراه باشید

انواع غذاهای پروتئینی کنسرو شده مانند کله‌پاچه، مایه ماکارونی و … کاملا استریل هستند و اگر خارج از یخچال هم نگهداری شوند، فاسد نمی‌شوند.

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

قد و بالای برنج مهم‌تر است یا عطر و طعم؟

۰

قد و بالا مهم‌تر است یا عطر و طعم؟

برنج هندی را به خاطر قیمت پایین و قد کشیدنش می‌خرند. ولی برای ارزان‌تر تمام شدن می‌شود از نیم‌دانه و سرلاشه ایرانی برای مصرف روزانه استفاده کرد که طعم و ارزش غذایی خوبی دارند. منظورم این نیست که برای مهمان‌هایتان برنج هندی بپزید! برای آن‌ها برنج ایرانی  بخرید تا خوب قد بکشد و ری خوبی داشته باشد و  اگر عطر و بویش کم بود با هنر آشپزی به غذایتان بوی و طعم خاص دهید.

 

کبابی‌ها غالباً از برنج صدری استفاده می‌کنند که خوش قد و بالا می‌شود اما عطر و بوی زیادی ندارد ولی با بوی کباب و روغن حیوانی و … چلوکباب، رنگ و بو و مزه‌ای پیدا می‌کند که خیلی به برنجش ربط ندارد. برای تشخیص میزان عطر و بوی برنج، مقداری از آن را میان دو کف دست قرار دهید و در آن بدمید. از مقدار بوی عطری که به مشامتان می‌رسد می‌توانید آن را تشخیص دهید.

 

برنج تازه و کهنه متفاوت است

ظاهر برنج حتی قبل از پخت هم مهم است. اگر برنجی می‌خواهید که خوب ری کند، باید تازه نباشد. برنج تازه، رطوبت دارد و هنگام پخت ری نمی‌کند و حجیم نمی‌شود. اگر برنج تازه خریده‌اید بگذارید کهنه‌تر شود و اگر عطر و طعم خاص برنج تازه را دوست دارید مصرف آن اشکالی ندارد. تشخیص برنج قدیمی و تازه، راحت است. برنج قدیمی، سخت و سفت است و می‌توانید با اجازه فروشنده چند دانه از آن را زیر داندان بشکنید تا سفتی و سختی آن را بفهمید. نشانه دیگر برنج کهنه این است که تیره‌تر از تازه آن است و هرچه تیره‌تر باشد کهنه‌تر است.

 

کشت اول مقوی‌تر است یا کشت دوم؟

اگر معیارتان بوی و عطر است، برنج کشت دوم بخرید که عطر بیشتری نسبت به کشت اول دارد. کشت اول برنج در فروردین و برداشت آن در مرداد است. پس از کشت اول برخی از کشاورزان زمین را برای نشاء دوم و کشت بعدی آماده می‌کنند. کشت دوم در آبان و فصل پاییز انجام می‌شود.

 

کشت دوم بیشتر از کشت اول طول می‌کشد و به اعتقاد بعضی به همین دلیل و نیز استفاده از باران پاییزی و آفتاب آن، برنج کشت دوم از سلامت و عطر و طعم بیشتری برخوردار است. البته این کشت کم است و قیمت برنجش هم بیشتر از کشت اول است.

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

روش تشخیص برنج یک دست از مخلوط

۰

چین اول معطرتر است یا دوم؟

بعضی از کشاورزان پس از برداشت اول و چیدن ساقه برنج، با آبیاری مجدد یا استفاده از آب باران (دیم)، از همان کشت اول محصول دومی را به دست می‌آورند که به آن چین دوم می‌گویند. بسته به نوع کاری که کشاورزان برای  کاشت و برداشت این برنج می‌کنند کیفیت چین دوم متفاوت است. در صورت دیمی بودن آن کیفیتش هم کمتر خواهد بود ولی با آبیاری و کوددهی مناسب، این برنج معطر است و طعم خوبی پیدا می‌کند که البته به پای کشت دوم نمی‌رسد. به برنج چین دوم، در زبان‌های محلی، دونوج،‌ راتون و جگل می‌گویند.

 

روش تشخیص برنج یک‌دست و برنج مخلوط

نکته مهم هنگام خرید برنج حتی از نوع مرغوبش این است که محصول از یک نوع باشد و به اصطلاح قاطی نداشته باشد. اگر برنج قاطی داشته باشد، پخت آن هم سخت می‌شود و تا خانم‌های خانه‌دار روش پخت آن به دستشان بیاید، برنج به ته کیسه رسیده است!

 

برای تشخیص برنج خوب و اصیل کافی است مقداری از آن را کف دست بگیرید و با دقت برنج‌ها را ببینید که یک اندازه و یک رنگ باشند. اگر جنس برنج باریک و استخوانی است، همه دانه‌ها باید این جوری باشند.

 

گر برنج کهنه می‌خرید همه آن‌ها به یک اندازه تیره باشند. اگر دانه سالم می‌خرید ببینید برنج شکسته و خردشده و پوک وجود نداشته باشد. حالا که برنج را می‌بینید توجه کنید که کپک نزده باشد و آفت نداشته باشد. همچنین همان آزمایش دستی سنجش عطر و بو این جا هم به کار می‌آید. برنج مخلوط عطر کمتر و متفاوت‌تری دارد.

 

حیف برنج مرغوب است که آبکش شود

دمپخت بهتر است یا آبکش؟ مسئله این است! برنج غیر از نشاسته، پروتئین و چربی، ویتامین هم دارد؛ بویژه ویتامین‌های مهم گروه ب مثل ویتامین بِ‌یک. وقتی برنج آبکش می‌شود این ویتامین‌ها که محلول در آب هستند بیشتر از دست می‌روند. بنابراین ارزش غذایی برنج کته بیشتر از آبکش آن است. برخلاف تصور افراد،‌ با آبکش کردن مقدار نشاسته برنج کم نمی‌شود؛ چون خود دانه برنج حاوی نشاسته است و تا برنج می‌بینید نشاسته هم وجود دارد اما چون طبع برنج سرد است همیشه بهتر است در کنار ان از مصرف زعفران غافل نشوید.

 

پس اگر اضافه وزن دارید،‌ مصرف آن را کم کنید مخصوصاً ته‌دیگ برنج را که پرچرب و پرکالری است.

 

 

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

دمنوش لیمو عمانی

۰

طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن

دمنوش لیمو عمانی، یکی از نوشیدنی هایی است که دارای طبع سرد و خشک بوده و ترکیب آن با گیاهانی همچون گل گاوزبان و شوید می تواند برای تنظیم فشار و کلسترول خون مفید واقع شود. در این مقاله با طرز تهیه دمنوش لیمو عمانی و خواص آن آشنا خواهید شد.

درچند سال اخیر گرایش به دمنوش‌های قدیمی زیاد شده، اکثر کافی شاپ‌ها بخش زیادی از منو‌های خود را به دمنوش‌ها اختصاص داده‌اند و هر روز هم به تعداد افرادی که ترجیح می‌دهند به جای شیک‌های مختلف، هات چاکلت و قهوه اسپرسو یک فنجان دمنوش به لیمو بنوشند افزوده می‌شود.

 

شهر‌های مختلف ایران دمنوش‌های مخصوص به خود را دارند، به همین دلیل اگر برای صرف دمنوش به کافه‌های مختلف بروید دمنوش‌های متفاوتی را تجربه خواهید کرد که شاید اسم آن‌ها را برای اولین بار شنیده باشید. اغلب دمنوش‌ها حاوی رنگدانه، آنتی ‏اکسیدان‏ و ترکیبات ضدسرطان، ضددیابت، ضدفشارخون و ضدبیماری‌های قلبی - عروقی هستند، برخی از آن‌ها باعث کاهش خستگی و تمدد اعصاب شده و برخی تقویت ‏کننده معده، روده، کلیه و کبد هستند. متاسفانه برخی افراد به صورت روزانه از این دمنوش‌ها استفاده کرده و گاهی در مصرف آن زیاده‌روی می‌کنند، اما دانستن این نکته ضروری است که دمنوش‌ها همچون برخی دارو‌های گیاهی یا شیمیایی عمل کرده و علاوه بر مزایای سودمند، اثراتی همچون کاهش یا افزایش قند یا فشار خون از خود نشان می‌دهند که ممکن است به نفع شما نباشد. در نتیجه دمنوش‌ها باید به میزان متعادل و با مشورت پزشک مصرف شوند.

 

برخی دمنوش‌های خانگی می‌توانند در کاهش کلسترول خون موثر واقع شوند. افرادی که بیماری قلبی دارند یا از مشکلات مربوط به فشار خون رنج می‌برند بهتر است با نظر پزشک، از این دمنوش‌های خانگی کمک بگیرند. دمنوش‌هایی مانند دم کرده لیمو عمانی و شوید می‌تواند در کاهش و کنترل کلسترول خون نقش زیادی داشته باشد. همچنین از ترکیب لیمو عمانی با گل‌گاوزبان می‌توان دمنوشی آرام بخش با رنگ و مزه بهتر تهیه کرد. دم کرده‌ی لیمو عمانی با چای یا گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم‌کرده‌ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می‌شود. در این مقاله قصد داریم شما را با طرز تهیه دو نوع دمنوش لیمو عمانی و خواص آن آشنا سازیم.

خواص دمنوش لیمو عمانی و گل گاوزبان

این دمنوش آرام بخش است.

برای پایین آوردن فشارخون مفید است.

برای رفع ناراحتی پروستات بسیار موثر است.

برای کاهش درد‌های ابتدای قاعدگی مفید است.

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

گوشت منجمد

۰

 

در حال حاضر مهم ترین و اصلی ترین روش نگهداری گوشت ، "انجماد " می باشد. انجماد گوشت اجازه می دهد که بتوانیم گوشت و فراورده های گوشتی  را با بهره گرفتن از روشهای اصولی انجماد و تداوم برودت مناسب به مدت زیادی نگهداری کنیم. حفظ میزان برودت لازم و انجماد مطلوب را در مراحل مختلف " تولید در کشتارگاه یا بسته بندی، نگهداری، نقل و انتقال، .... و بالاخره عرضه آن " را زنجیره سرد نامیدیم. یاد آور می شوم که هر گونه اختلال یا نقصان در مراحل مختف این زنجیره سرد، باعث بی نتیجه ماندن تلاش ها و سرمایه گذاری ها گردیده و منجر به فساد و خرابی گوشت خواهد شد.

سازمان دامپزشکی کشور و عوامل ذیربط، پیوسته برانجام مطلوب مراحل مختلف این زنجیره سرد، نظارت و کنترل مستمر دارند؛ تا در هیچ یک از این مراحل خللی ایجاد نشود و هیچ حلقه ای از این زنجیره قطع نشده و به اصطلاح پاره و مفقود نگردد. ولی بحث ما به حلقه آخر، یا آنجائی که این زنجیره به مصرف کننده فراورده ختم می شود، رسید؛ که در عمل از حیطه نظارتی دستگاه های مسئول خارج می باشد!

شاید بتوان آنرا معادل تمامی کارهای انجام شده در مراحل مختلف تامین گوشت منجمد دانست! راه حل و مقابله با این نقصان پیش آمده، به تنهائی از عهده سازمان دامپزشکی و یا هر ارگان مسئول دیگری خارج است؛ و لازم است که تمامی ارگانهای مسئول، اعم از اجرائی، ترویجی، نهاده های آموزشی و رسانه های جمعی و ...... با احساس مسئولیت خطیر، اقدامی جدی برای رفع مشکل مبذول دارند.

در این راستا، علاوه بر پیشنهاداتی که برای مسئولین امر وجود دارد بر خود لازم دیدم که نکاتی ضروری و عملی را به اطلاع دوستان عزیز، به عنوان مصرف کنندگان گوشت منجمد، برسانم؛ به امید آنکه قدمی هر چند کوچک و در جهت تنویر افکاربرداشته شود. لذا توصیه می شود که :

1-گوشت منجمد را از فروشگاه های معتبر و مجهز به فریزرهای مناسب و تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور و عوامل مسئول خریداری نمائید.

2- در خرید گوشت منجمد به دمای نگهداری گوشت دقت نمائید؛ که در شرایط مطلوب بالاتر از (18-) درجه سانتی گراد نباشد. دمای بالاتر از (12-) به هیچ وجه قابل قبول نمی باشد.

3-در خرید گوشت، به مهر و برچسب های روی بسته های گوشت و تأییدیه سازمان دامپزشکی کشور توجه نمائید.

4-در خرید گوشت منجمد، به تاریخ تولید و تاریخ انقضاء مصرف گوشت توجه نمائید که تاریخ مصرف آن هنوز معتبر باشد.

5-هر چند که تاریخ مصرف گوشت، تا آخرین روز درج شده بر روی بسته ها اعتبار دارد؛ ولی معمولا" تاریخ های انقضاء درج شده، برای شرایط کاملا" مطلوب نگهداری محاسبه میگردد. هر گونه نقصان در طول زنجیره سرد، ممکن است باعث کاهش طول مدت نگهداری گوشت گردد. لذا:

6-حتی الامکان سعی نمائید که از تاریخ تولید گوشت مدت زیادی نگذشته ، و مدت زمان زیاد تری از اعتبار تاریخ مصرف آن باقی مانده باشد.

7- در انتخاب بسته ها دقت نمائید که روکش نایلونی یا سلفون آن سالم باشد و کاملا" به جداره گوشت چسبیده و فاقد هر گونه فضای خالی باشد.

8- بسته های گوشت منجمد فاقد هرگونه خونابه و کریستال های یخ باشد. کریستال های بزرگ یخی، نشانه شرایط نا مناسب انجماد می باشند.

9- حتی الامکان قطعاتی را انتخاب کنید که متناسب با مصرف یک وعده یا روزانه باشد، تا مجبور به نگهداری گوشت خارج شده از حالت انجماد برای مصارف بعدی نباشید.

10- برای جلو گیری از به هم خوردن زنجیره سرد، درمسیر فروشگاه اینترنتی تا منزل یا محل مصرف، درخرید گوشت منجمد، نزدیک ترین فروشگاه های مناسب را انتخاب کنید.

11-برای انتقال گوشت منجمد به محل مصرف یا منزل، اگر استفاده از فریزر های سیار مقدور نباشد، از کلمن های مناسب استفاده نمائید و بلا فاصله بعد از رسیدن به منزل، بسته های گوشت منجمد را به فریزر منتقل کنید .

12-لازم است که دمای فریزرهای خانگی را کنترل نمائید که در شرایط مطلوب سرد تر از 18- باشد، ولی در دمای بالاتر از 12- بسته های گوشت به مدت زیادی قابل نگهداری نخواهند بود.

13- در هنگام مصرف و برای خروج از انجماد، بسته های گوشت را در قسمت یخچال (دمای4+ درجه سانتی گراد) قرار دهید تا گوشت به تدریج از انجماد خارج شود.

14- برای خروج گوشت منجمد از حالت انجماد، به هیچ عنوان بسته های گوشت را در دمای اطاق یا نزدیک بخاری و محیط گرم قرار ندهید.

15- اگر عجله ای در مصرف و پخت گوشت منجمد داشتید، و قبلا" پیش بینی نکرده اید وبسته گوشت را در زمان لازم برای خروج از انجماد در دمای یخچال(4+) قرار نداده اید، می توانید قطعات گوشت منجمد را جهت پخت، در ظرف پخت قرار داده و بپزید. گوشت پخته را می توانید به قطعات کوچک تر تقسیم کنید.

16- در نگهداری گوشت منجمد یا برای تقسیم گوشت به اندازه های کوچک تر، هر گز کاری نکنید که انجماد گوشت شل شود تا دوباره در فریزر قرار داده شود.

 

17- برای تقسیم کردن گوشت منجمد به قطعات کوچک تر، اگر دسترسی به امکانات مناسب تر ندارید، می توانید از وسایل برنده ای مثل ارّه آهنی یا کارد و چکش و امثال آن استفاده کنید.

18-اگر مجبور شدید گوشت را در حالت منجمد به قطعات کوچک تر تقسیم کنید، برای نگهداری، هر قطعه را مجددا" در پوشش نایلونی یا سلفون قرار داده و سریعا" به فریزر منتقل کنید.

19-هر اقدام اضافی که بر روی گوشت انجام می شود، بخصوص با توجه به امکانات در دسترس خانگی، مقداری از عمر نگهداری گوشت را کم می کند؛ لذا توصیه می گردد مصرف بموقع گوشت مد نظر قرار گیرد.

تأکید بر چند تذکر مهم:

الف - گوشتی که از انجماد خارج شده است، بسیار زودتر از گوشت معمولی فاسد می شود؛ بنابراین سریعا" باید مصرف شود.

ب - هرگز گوشتی را که از انجماد خارج شده است برای نگهداری بیشتر مجددا" منجمد نکنید. چون علاوه بر اینکه خیلی زودتر فاسد می شود؛ بلکه چنین گوشتی فاقد ارزش لازم غذائی خواهد بود.

ج - اگر گوشت منجمد را چرخ نمائید، به سرعت خراب شده و ارزش غذائی خود را از دست می دهد. لذا اگر چنین گوشت چرخ کرده ای قابلیت مصرف داشته باشد، بایستی سریعا" مصرف گردد.

د - انجماد گوشت باید با حد اکثر سرعت ممکن صورت گیرد؛ که در سردخانه های مجهز مقدور می باشد. و خروج از انجماد بایستی به کندی صورت گیرد؛ که در یخچال های خانگی امکان پذیر می باشد.

در خاتمه یاد آوری می شود که: بسته بندی و انجماد گوشت در کارخانجات مجهز و پیشرفته ، تحت نظارت متخصصین امر و با رعایت کلیّه موازین فنی و بهداشتی صورت میگیرد تا به دست ما (مصرف کنندگان) برسد. و به جرأت می توان گفت از مطمئن ترین گوشت هائی است که در بازار عرضه می گردد. اگر مسائل و مشکلات تأثیر گذار بر آن کاسته شود، در عمل بهترین و اقتصادی ترین و سالم ترین روش تهیه و توزیع و نگهداری گوشت در سراسر جهان می باشد. در کشور ما نیز بهترین گزینه برای تأمین نیاز پروتئین هموطنان عزیز در اقصا نقاط بوده است که تحت نظارت سازمان دامپزشکی و در طول سالیان متمادی در جهت مطلوب تر شدن ، با استفاده ازامکانات پیشرفته و توان علمی مدیران متخصص و تلاش مستمر عوامل اجرائی انجام می گیرد. 

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

خوراک میگو

۰

خوراک میگو از انواع غذاهای دریایی خوشمزه و لذیذ است و شما می توانید این خوراک خوشمزه را در برنامه غذایی هفتگی خود قرار دهید, در ادامه این مطلب طرز تهیه خوراک میگو لذیذ و خوشمزه را آموزش می دهیم. 

خوراک میگو سرشار از کلسیم و پروتئین و ید می باشد و این غذای دریایی از انواع غذاهای خوش طعم و لذیذ است و شما می توانید آن را به همراه سبزیجات مختلف در منزل به راحتی یپزید. در طرز تهیه خوراک میگو در این آموزش از بادمجان و پیاز و هویج و فلفل دلمه ای و قارچ و میگو و کنسرو ذرت و آب لیمو و ادویه استفاده کرده ایم که این سبزیجات خوشمزه طعم متفاوت و بی نظیری را به خوراک میگو می دهند. 

با میگو می توانید غذاهای مختلف و متنوعی را بپزید. خوراک میگو و قلیه میگو و میگو پفکی از انواع غذاهای خوشمزه هستند که با توجه به خواص بیشمار میگو بهتر است این نوع غذا ها را در منزل بپزید.در مرحله اول دستور پخت خوراک میگو ابتدا پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و در مقداری روغن تفت دهید تا پیاز طلایی رنگ شوند. 

سپس بادمجان نگینی خرد شده را به پیاز اضافه نمایید و بادمجان را مقداری تفت دهید. 

هویج را با دنده درشت به خوبی رنده کنید و هویج رنده شده را به مخلوط مواد اضافه کنید و همه مواد را به خوبی تفت دهید سپس فلفل دلمه ای به صورت نگینی خرد شده را به سبزیجات اضافه کنید و تفت دهید. 

میگو را به همراه قارچ ورقه شده به مخلوط سبزیجات اضافه کنید و حرارت گاز را مقداری زیادی کنید و مواد را به خوبی با یکدیگر مخلوط کنید و اجازه دهید تا قارچ و میگو به مدت ۴ دقیقه به خوبی پخته شوند. 

توجه داشته باشید که اگر حرارت گاز کم باشد قارچ و میگو پخته نمی شوند و فقط آب می اندازند. در مرحله بعدی طرز تهیه خوراک میگو بعد از اینکه قارچ و میگو پخته شدند کنسرو ذرت را به همراه سیر رنده شده و فلفل سیاه و نمک به خوراک میگو اضافه کنید. 

زیر شعله گاز را خاموش کنید و آب یک عدد لیموی تازه را روی خوراک بریزید و برای سرو خوراک میگو را در ظرف مناسبی بکشید.

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه

ارزش غذایی ترشیجات

۰

ارزش غذایی ترشیجات

در نگاه اول ممکن است شما تصور نکنید که هر نوع مواد غذایی که در سرکه مخلوط شده حاوی مقدار زیادی مواد مغذی باشد، اما کاملا خلاف این است.فواید ترشی بسیار است. هر موادی که برای تهیه ترشی استفاده شده است، حاوی تقریبا همان محتوای تغذیه ای است که قبل از تهیه ترشی بوده است. آنها غنی از ترکیبات آنتی اکسیدان ها، پروبیوتیک ها، ویتامین هاو مواد معدنی می باشند و قرن هاست که  به عنوان بخشی از رژیم غذایی که “سالم”  است ثبت شده اند. هنگامی که سبزیجات تبدیل به ترشی می شود، هنوز حاوی تمام مواد مغذی است که پیش از آن بوده است، زیرا هیچ چیز جوشیده شده یا پخته نشده است. اما با توجه به نوع ترشی که می خورید، از مزایای سبزیجات آن  هنوز بهره می برید، زیرا مواد آن خام می باشد. امروزه به طور طبیعی به غذاهای تخمیر شده طبیعی با سرکه ( ترشی ها) از سوی کارشناسان تغذیه توجه زیادی می شود،  زیرا ممکن است باعث تقویت میکروبیوم روده شما شوند – باکتری ها و میکروارگانیسم هایی که در دستگاه گوارش شما زندگی می کنند. _ مواد غذایی در سرکه  با استفاده از یک فرآیند سالم حفظ می شوند که نه تنها باعث افزایش طول عمر مواد غذایی می شود بلکه باعث حفظ ارزش غذایی آن نیز می شود. 

 

ارزش ها ی غذایی و حفظ سلامتی

 

 

  • فواید ترشی: هویج

 

هویج سرشار از کاروتنوئید ها است، طی نتایج چندین بررسی، رژیم های سرشار از کارتنوئیدها، با کاهش خطر بیماری های قلبی ارتباط مستقیم دارند. هویج همچنین برای درمان فشار خون بالا، کلسترول بالا ، کبد و مشکلات پوستی و چین و چروک نیز مفید می باشد. 

 

 

  • فواید ترشی:کلم

 

کلم غنی از مواد معدنی، به خصوص پتاسیم و ویتامین A، B6 و C  است. آن به عنوان یک ماده مقوی  و برای کمک به هضم مورد استفاده قرار می گیرد .

 

 

  • فواید ترشی:خیار

 

میوه خیار مقوی برای تحریک معده جهت هضم می باشد حاوی اوره، پپتیداز، پروتئاز و ویتامین A، B و C می باشد خیار می تواند برای درمان مشکلات پوستی، تورم و چین و چروک استفاده شود.  خیار  به عنوان خنک کننده و آبرسان نام برده می شود.

 

 

  • فواید ترشی:بادمجان

 

بخش زیادی از آن حاوی پتاسیم و فسفات می باشد . جهت درمان برای روماتیسم، بیماری های قلبی عروقی، چاقی، کلسترول بالا و یبوست استفاده می شود. همچنین کمک کننده به هضم، آبرسان، تسکین دهنده و آرام بخش است، کاهش زخم معده و به عنوان یک محرک خوب برای کبد و روده می باشد.

 

 

  • فواید ترشی:سیر

 

سیر ممکن است به درمان بسیاری از بیماری ها کمک کرده باشد، زیرا آنتی بیوتیک قوی است، علاوه  بر این تحقیقات اخیر نشان داده است که سیر حاوی ویتامین A، B1، B2 و C است.

 

+ نوشته شده توسط Tooshe در ، بدون بازدید ، بدون دیدگاه
نوشته‌های اخیر